Čvor rolane vrpce

Ovaj umotani ružić sa trakom savršen je za dodatke za cipele, igle za revere i dodatke za kosu.Najbolji rezultati se postižu s dvostranim grosgrainom, koji zahtijeva stalno šivanje kako bi latice ostale na mjestu.

Nivo težine: Srednja veličina čvora: 5~6cm

Za izradu ove mašne od vrpce imajte:

✧61cm dužine, 22-38mm širine A bojaSaten Edge Ribbon

✧ Četka za brendiranje, upaljač ili tekućina za rubove

Igle za ručno šivanje

✧ Šav, zavezan na jednom kraju

Škare za pletenje

1. Zapečatite jedan kraj trake.Presavijte traku na pola tako da bude polovina njene širine i formira tanku traku.Držite traku sa presavijenom stranom prema dolje, traka će ostati presavijena za sljedeće korake.

traka1

2. Zarolajte kraj dvaput.

traka2

3. Zašijte 2-3 uboda do dna, a kada završite zavežite čvor bez rezanja konca.

Izbjegavajte "istezanje"
Uvjerite se da je svaka petlja vrpce na istoj razini prilikom šivanja, ili malo više od koraka 2 i 3. To će spriječiti da se sredina ruže rastegne.

traka3

4. Savijte rep vrpce za 90 stepeni.

traka4

5. Zarolajte traku 2 kruga po sredini i malo je olabavite tako da ruža izgleda kao da cvjeta.Zašijte donji dio kao u koraku 3.

6. Zarolajte traku još 2 puta po sredini bez preklapanja.Dok šijete, nakon što je oblik ruže narastao, zašijte nekoliko šavova na novoj lokaciji.

traka5

7. Savijte kraj vrpce za 90°

traka6

8. Zamotajte traku 1 ili 2 oko sredine i zašijte.

9. Ponovo zamotajte, nemojte savijati, ne zaboravite da traku držite u presavijenom stanju.

traka7

10. Ponovite korake od 4 do 9 i odlučite koliko često ćete savijati nagore ili nadole u skladu sa onim što želite da predstavite.

traka8

11. Ne zaboravite da šijete dok se omotate kako bi ruža zadržala svoj oblik.Presavijte svaki sloj vrpce u stepenicama tako da izgleda kao da postoje različiti slojevi.

traka9

12. Presavijte blizu kraja vrpce, zatim uvucite u stražnji dio ruže i zašijte.Odrežite rubove vrpce da zapečatite krajeve.

traka10

Vrijeme objave: 29.08.2022
WhatsApp Online ćaskanje!